Wie is Robuste?


Robuste is een initiatief van Hanneke Sprenger, natuurgeneeskundig therapeute.


 

 

 

 

‘Eindelijk krijgen vrouwen en borsten de zorg en aandacht die ze verdienen.’

 

‘ Zelf heb ik ervaren hoe beperkt je als vrouw bent als het gaat om zorg voor je borsten. Op mijn 35e kreeg ik veel pijn aan mijn borsten en maakte ik me grote zorgen. Na een serie ongemakkelijke onderzoeken, pijnlijke mammografieën en een punctie, was de diagnose mastopathie. Afwachten leek de enige optie. Na 3 jaar besloot ik het grootste goedaardige fibro-adenoom in mijn borst, voor de zekerheid, operatief te laten verwijderen. Ook daarna werden er jaarlijks echo’s gemaakt en bleef ik mij zorgen maken. Daarom nam ik uiteindelijk zelf het initiatief om voor mijn borsten te zorgen.

 

Ik nam in 2009 contact op met een lichaamsgericht therapeut. Na een vijftal behandelingen die gericht waren op de problemen in mijn borsten, was ik pijnvrij. Ik was zeer verbaasd en blij verrast. Omdat de behandelingen zo effectief bleken te zijn, ontstond het idee om ‘Robuste, zorg voor je borsten’  als bedrijf op te zetten en het zo in een groter perspectief te plaatsen en voor alle vrouwen toegankelijk te maken.

 

Eén op de 8 vrouwen krijgt vroeg of laat te maken met borstkanker. Ik heb zelf een goede vriendin verloren aan borstkanker. Met Robuste wil ik vrouwen meer mogelijkheden bieden, als aanvulling op de reguliere zorg. Ik ben ervan overtuigd dat onze behandelingen ook preventief werken. Ik hoop van harte dat veel vrouwen meedoen aan ons onderzoek om het wetenschappelijke bewijs hiervoor te leveren. Met Robuste krijgen niet alleen borsten, maar ook vrouwen eindelijk de zorg en aandacht die ze verdienen’

 

Borsten zijn een intiem gebied en bij de meeste behandelwijzen en therapieën die doorgaans worden aangeboden worden borsten om die reden niet behandeld. Jammer, want veel vrouwen lopen zo met klachten rond terwijl er vaak  wél wat aan te doen is. Goed doorbloede borsten kunnen klachten verminderen en veel toekomstige problemen voorkomen.

Robuste is een praktijk waarbij alles draait om zorg voor borsten. Doordat alles gericht is op borsten en alle therapeuten vrouw zijn, is er een ontspannen sfeer. De specialisatie van Robuste maakt het ook mogelijk om diepgaande ervaring en kennis op te bouwen. Dat is hard nodig op een terrein waar verder nog geen preventieve behandelingen bestaan. Terwijl het zo veel vrouwen zo na aan het hart ligt.

 

 

Hanneke Sprenger (1960) is oprichtster van LifeStream en tevens docente aan de 4-daagse opleiding / bijscholing tot VLOW®-borstweefseltherapeut.
Van oorsprong is zij natuurgeneeskundige therapeute, afgestudeerd aan de Academie voor Natuurgeneeskunde in Bloemendaal (1985).
Haar motto is: ‘Doe wat goed is voor jou, wacht niet af en neem zelf het initiatief’.

Sinds 2012 geeft Hanneke als eerste in Nederland borstweefselbehandelingen in haar eigen praktijk Robuste en sinds 2014 geeft zij leiding aan LifeStream opleidingen, waar ze docente is en deze methode behandelmethode uitdraagt en overdraagt aan andere vrouwen.
Robuste en LifeStream opleidingen zijn niet Hanneke’s eerste bedrijven.
Vanaf 1985 heeft ze een praktijk als natuurgeneeskundig therapeute en was tevens docente bij de jaaropleiding voetreflexmassage O’lijf, was oprichtster van Santé gezonde vakanties en later Precare stoelmassage voor bedrijven.
Daarnaast is Hanneke lifecoach en EMDR-therapeute.
Hanneke is een gedreven en gepassioneerd therapeut/coach en een veelzijdig en krachtig organisator.

 

Bekijk LinkedIn profiel Hanneke Sprenger

 

Terug naar boven